Durchschnittliche Bewertung

  • Gesamt
  • Benutzerfreundlichkeit
  • Kundenservice

Über Ultimo Enterprise Asset Management

Die Nr 1 unter den flexiblen Enterprise Asset Management-Cloud-Plattformen für alle Arten von Assets und auf jedem Gerät zu verwenden.

Erfahre mehr über Ultimo Enterprise Asset Management

Nutzerbewertungen filtern (70)

Produktbewertung

Produktbewertung

Nutzung

Sortieren nach

Haben Sie Ultimo Enterprise Asset Management bereits verwendet?

Teile deine Erfahrungen mit anderen Softwarekäufern.

Nutzerbewertungen filtern (70)

Peter W.
Lockout/Tagout Beauftragter in Deutschland
Chemikalien, 201-500 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 1 Jahr
Herkunft der Bewertung

Die Software ist Anwender freundlich, kann auf eigene Wünschen Programmiert werden

4 vor 2 Monaten

Kommentare: Die Gesamterfahrung ist positiv

Vorteile:

Die Oberfläche der Bedienebene, die man auch selber individuell anpassen kann

Nachteile:

Man kann keine Anpassung selber an den Ausdrucken vornehmen

Ivo B.
Functioneel Beheerder in Niederlande
Krankenhausversorgung & Gesundheitswesen, 501-1.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 1 Jahr
Herkunft der Bewertung

Zeer fijne applicatie

5 vor 8 Monaten

Kommentare: Wij gebruiken het telefoonboek voor alle interne medewerkers incl foto's. De leveranciers registratie met alle info van de leveranciers. Reserveringen van alle ruimtes en locaties. Meldingen op alle ruimtes en locaties en inventaris die gedaan worden door de klant en opgepakt worden door onze interne en externe uitvoerders. Periodiek Onderhoud gebruiken we, waarmee er automatisch werkbonnen gegenereerd worden, waardoor al het onderhoud gedaan en geregistreerd staat. Tevens ook voor veiligheid en preventie wordt de module Periodiek Onderhoud gebruikt. Wij gebruiken middelen en sleutelregistratie, zodat de medewerkers die middelen in bruikleen krijgen dit digitaal kunnen accepteren. Denk aan laptop, telefoon, toegangspas, tokens, sleutels. Tevens alle bijbehorende rapporten die we nodig hebben kunnen we uit het systeem halen en eventueel op sturen.

Vorteile:

Alle gewenste functionaliteiten zitten er in en zelfs meer dan dat. Wij gebruiken niet alles, maar er kan zo veel mee, dat wij er wel steeds meer van gaan gebruiken en dat zal de komende jaren alleen maar meer worden. Het kan tevens zeer makkelijk naar eigen gebruik ingericht worden zonder dat daar de bedrijfsprocessen voor aangepast hoeven te worden.

Nachteile:

Het zou fijn zijn als bij de nieuwsberichten er ook een snelkoppeling geplaatst kan worden, dat is nu niet het geval. Als dat wel zou kunnen, dan kunnen we onze klanten nog beter informeren. Het gebruik van middelenregistratie is anders dan sleutelregistratie en dat zou ons inziens standaard hetzelfde moeten zijn. Nu laten we dit aanpassen, maar daar zitten dan wel kosten aan, dat is een minpunt. Pluspunt is wel, dat het i.i.g. mogelijk is.

In Betracht gezogene Alternativen: TOPdesk

Warum Ultimo Enterprise Asset Management gewählt wurde: We waren op zoek naar een systeem met veel meer mogelijkheden

Gründe für den Wechsel zu Ultimo Enterprise Asset Management: Het zat heel dicht bij elkaar, maar bij Ultimo zit al heel veel standaard in het pakket en de prijs van Ultimo was aantrekkelijker

Petra R.
Application coordinator Ultimo in Niederlande
Krankenhausversorgung & Gesundheitswesen, 1.001-5.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Good FMIS software, IT needs extra functionality

4 vor 8 Monaten

Kommentare: Our Facility department uses Ultimo for registration, handling and maintenance (planning) of technical installations, Reservations of conferencerooms, requests for inventory (wheelchairs etc.), Building+space registration. Ultimo is used for over 10 years and has improved rapidly is this period.
Since last year, our employees use the selfservice-portal for report of incidents and requests, that are handled through the several backoffices. The Facility-backoffices that use Ultimo are TD, Servicedesk, security, cleaning.
Our department 'Medical Technology' uses Ultimo for registration and maintenance of medical instruments for over 10 years with use of links to GMG (AOC) and recently MTBook. Our department ICT uses Ultimo since last year for registration/handling of ICT-configurations and incidents/requests concerning the configurations and software. For ICT-matters the selfservice-portal was implemented to support our employees in reporting incidents/requests.

Vorteile:

- Very flexible in changeing userinterface. Requests of users can easely be granted. Just be careful to keep the Ultimo-lookandfeel. - The use of selectionlists is al good alternative for reports. Because the use of relations between data, it is very easy to provide the users with information that can be exported tot Excel and PDF. - Facility management is fairly complete - Configuring of Ultimo to adapt it our organisation is easy: procesflows can be easily expanded. - Ultimo-Supportdesk always reacts - Consultant we hire is very competent.

Nachteile:

- We perceive that the IT-module is not yet fully developed. - The implementation of processes is flexible, but obvious functionality is not available, like: -> a good system for relations between changejobs (this is only avaliable when using changetemplates, not when extra jobs are added) -> Good/simple forms for the reporter to do a request (like conditional fields, that appear depending in values filed in) -> Extensive dashboard possibilities - The configuration of Ultimo GO is difficult and not as flexible as the rest of Ultimo.

In Betracht gezogene Alternativen: TOPdesk

Warum Ultimo Enterprise Asset Management gewählt wurde: We switched partly: Because Ultimo was already used, a switch to Ultimo was obvious. The cost and maintenance of 1 product is less. Although the functionality of the IT-module of TOPDesk is better, we accepted this as a downside.

Zuvor genutzte Software: TOPdesk

Gründe für den Wechsel zu Ultimo Enterprise Asset Management: Flexiblilty Costs The Module used by the Medical Technology department is complete and succesfully in use for over 10 years. The Module for Facility was fully implemented and already succesfully in use for over 10 years.

Marjolein V.
functioneel beheerder in Niederlande
Krankenhausversorgung & Gesundheitswesen, 5.001-10.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Inzet Ultimo voor instrumenten, gebouw-, en installatiebeheer

3 vor 8 Monaten

Kommentare: De afgelopen 12 jaar heb ik Ultimo beheer gedaan. Het leren kennen van het pakket en alle mogelijkheden die het biedt kostten veel tijd om te ontdekken. Het werken met de beheerderstool heeft wel training nodig ( wordt ook gegeven door Ultimo)
Belangrijk is om te weten dat Ultimo het instrument, de installatie, het gebouw als basis/bron/kern gebruikt om alle processen daaromheen verder in te richten en de sturen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Planon, dat een gebouw als basis neemt en daar alle instrumenten enz aan koppelt.
Bijna alle wijzigingen die de afgelopen jaren zijn bedacht door gebruikers, konden en zijn ook grotendeels gerealiseerd, soms waren dat vergaande 'verbouwingen' waarvan achteraf is ontdekt dat dat niet steeds de beste weg was.

Vorteile:

Ultimo is een goed uitgewerkt pakket waarvan de kern, het periodiek onderhoud van instrumenten, gebouwen en installaties degelijk kan worden ingericht en bewaakt vanuit de standaard inrichting. Het pakket voorziet daarnaast in de mogelijkheid om 'eigen' aanvullende inrichting uit te voeren. Voor een ervaren technisch/functioneel beheerder biedt dat veel ruimte. De tool die in het pakket daarvoor is ingericht en standaard wordt meegeleverd, is na enige scholing goed te gebruiken. Het pakket is technisch stabiel en heeft weinig verstoringen. De uitgebreide functionaliteiten (selecties maken, exporteren) bij de selectielijsten bij de schermen is subliem en heb ik bij geen ander pakket tot nu toe zo mooi gezien.

Nachteile:

De webbased versie is minder betrouwbaar voor de eindgebruikers dan de vroegere client-server inrichting, er wil lokaal nog wel eens iets vastlopen, ook heeft men meer last van traagheid. Met de standaard inrichting komt een wat complexer bedrijf niet uit als het gaat om de gewenste resultaten. Voor ingewikkelde/uitgebreide aanpassingen en inrichting is altijd inhuur van een consultant van Ultimo nodig. In de webbased versie kan minder met snel toetsen gewerkt worden. De vele mogelijkheden om eigen inrichting toe te passen zijn ook een valkuil: de kans bestaat dat bij een volgende update zaken niet meer goed werken door update wijzigingen vanuit het ontwikkelteam.

Harry D.
Onderhouds coordinator in Niederlande
Umweltdienstleistungen, 201-500 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Ultimo ATM Renewi

4 vor 8 Monaten

Kommentare: Het correctief storingsonderhoud is inzichtelijker geworden voor ATM.
Preventief onderhoud is uitgerold en geeft een detail inzicht voor interne en externe audits.
Het M.O.C. proces is aangepast en ingericht specifiek voor ATM gebruik.
Wachtboeken wordt nu een live test uitgevoerd, en daarna over de gehele plant uitgerold.

Vorteile:

Eenvoud in gebruik. Indeling en layout van de paginas. Makkelijk om kleine wijzigingen door te voeren. Eenvoudig inzichtelijk maken van preventief onderhoud en onderhoudshistorie (correctief en preventief).

Nachteile:

Er zijn verschillende omgevingen voor afhandelen jobs (voorbereiden / afhandelen) terwijl onze organisatie zo niet is ingericht. Pagina indeling in de selectievensters (niet kunnen scrollen in de resultaten). Niet op pagina kunnen zoeken in selectievensters (om bij pagina 14 van 50 te komen moet je 14x klikken op volgende pagina). Eenvoudiger zlef Ultimo kunnen koppelen aan externe software/databases zonder tussenkomst van een consultant.

In Betracht gezogene Alternativen: IBM Maximo, SAP Concur, Infor CloudSuite EAM und NetSuite

Warum Ultimo Enterprise Asset Management gewählt wurde: Het procesbesturingssysteem bleek geen basis en juiste plaats voor EAM software en zorgde voor teveel data in het besturingssysteem (wat dan weer voor extra verstoringen zorgde)

Gründe für den Wechsel zu Ultimo Enterprise Asset Management: De keuze voor Ultimo was al gemaakt voordat ik er kwam werken.

Mark A.
IT Manager in Belgien
Lebensmittelproduktion, 501-1.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

User-friendly software with extensive customization capabilities

5 vor 8 Monaten

Kommentare: With Ultimo Enterprise Asset Management we have an integrated solution in which we can manage all facility services much better: ICT, technical service, fleet management, building management and prevention services.

Vorteile:

Ultimo Enterprise Asset Management is very user-friendly and has extensive features. The special thing about this software is that you, as an administrator, can very extensively customize it in a simple way. You can change database tables and even add extra tables. It is possible to adjust any screen and create new screens. You can also change existing workflows and create new workflows. It even goes so far that you could build a whole new application within Ultimo Enterprise Asset Management, should you need it.

Nachteile:

I can't immediately think of something that I don't like.

In Betracht gezogene Alternativen: TOPdesk

Warum Ultimo Enterprise Asset Management gewählt wurde: The former custom software was no longer serviceable.

Gründe für den Wechsel zu Ultimo Enterprise Asset Management: Ultimo Enterprise Asset Management offers many more functionalities, covers all facility services and is highly customizable.

Floris V.
applicatie ontwikkelaar & functioneel beheerder in Niederlande
Krankenhausversorgung & Gesundheitswesen, 1.001-5.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Nice package

4 vor 8 Monaten

Kommentare: We are very satisfied with Ultimo. They know their own quality and also regularly discuss customer requirements with the customer. In addition, most of the hospital's asset is located in Ultimo and we therefore manage this more efficiently. With inspection checks we can show the entire course of an instrument with a few steps.

Vorteile:

The software is flexible and has a high user performance. It is easy to adapt to the wishes of the customer and the working method is understandable. We use the facility widely, from reporting malfunctions to reserving meeting rooms

Nachteile:

Some process-related actions are missing, but they can always be realized through customization.

In Betracht gezogene Alternativen: TOPdesk

Gründe für den Wechsel zu Ultimo Enterprise Asset Management: Ultimo is connected with the technology department. The software also contains tricks that show this. In addition, facility. Topdesk does not have this connection.

Frank D.
Production Manager Polymerisation in Belgien
Textilien, 51-200 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Work efficiently and keep your processes under control

4 vor 9 Monaten

Kommentare: The product covers a wide range of processes in an industrial environment, so you do not have to rely on multiple software packages.

Vorteile:

The overall covering from different business processes.

Nachteile:

At the beginning the program seems to be complicated, it takes a wile before to get all the users at the same level.

In Betracht gezogene Alternativen: API Pro com

Gründe für den Wechsel zu Ultimo Enterprise Asset Management: Api Pro and Ultimo are very similar, we chose Ultimo because we had Ultimo experience in house.

Stefan H.
Project Engineer in Niederlande
Chemikalien, 1.001-5.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Easy to use

5 vor 8 Monaten

Vorteile:

The software speaks for itself and is really easy to use. There a lot of functionalities in the software and you can easily expend the functionalities.

Nachteile:

Ultimo is a complete package. The basic software is fairly complete. The basic software meets our expectations.

In Betracht gezogene Alternativen: Dynamics 365

Gründe für den Wechsel zu Ultimo Enterprise Asset Management: Overview of Ultimo is very clear in comparison with Dynamics 365.

Ruben H.
ICT Office in Niederlande
Krankenhausversorgung & Gesundheitswesen, 201-500 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Ruben Heerman - Ultimo Review

5 vor 5 Monaten

Kommentare: Good

Vorteile:

Makes it easy to keep track of tasks of all kinds

Nachteile:

The barrier to entry for customizing is not small.

Stijn V.
Stijn V.
Verantwoordelijke Gebouwen, Aankopen en Contracten in Belgien
Verifizierter Nutzer auf LinkedIn
Krankenhausversorgung & Gesundheitswesen, 501-1.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Klantvriendelijk en uitgebreid FMIS pakket

4 vor 8 Monaten

Vorteile:

Heel uitgebreid, vele modules, alles aan elkaar gekoppeld Koppeling met Active Directory Gebruiksvriendelijk Eenvoudige en goede self service die persoonlijk of per team aanpasbaar is en waarbij bv cijfers, lijsten of widgets kunnen toegevoegd worden Ultimo staat dicht bij de klant en luistert naar hun wensen en verbetervoorstellen om jaar na jaar de software beter te maken

Nachteile:

Er is een leercurve voor gebruik van de software Je start met een lege doos, alles in systeem steken en up-to-date houden vraagt tijd (maar wint ook tijd) Selectielijsten kunnen gebruiksvriendelijker (al zijn ze wel al beter dan enkele jaren terug) Maatwerk is mogelijk maar deze configuratie kost extra centen Soms gevoel dat op maat configuratie al moet uitgevoerd zijn voor andere klanten maar dit blijkt niet uit de gepresenteerde rekening voor dit werk

Hans V.
Functioneel beheerder in Niederlande
Staatsverwaltung, 201-500 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Ultimo perfect voor asset management

4 vor 8 Monaten

Vorteile:

Ultimo is goed inzetbaar voor een organisatie die zijn onderhoud in goede banen wil leiden. De implementatie van het de sorftware heeft bij ons een half jaar geduurd. Dit omdat wij heen heel groot scala aan kunstwerken hebben die we goed willen onderhouden. Waarbij we de onderdelen van deze kunstwerken niet goed in beeld hadden. Daarnaast hadden we geen gelijkluidend beeld qua onderhoudsregimes. Doormiddel van Ultimo hebben we nu wel inzicht in de te onderhouden bouwdelen en groeien we als organisatie naar een goed en gedragen onderhoudsfilosofie. Onze onderhoudsmensen hebben ultimo omarmd en zijn zeer te spreken over de eenvoud van afhandelen van de jobs. Daarnaast zijn we vorig jaar begonnen met het bijhouden van onze werkvergunningen via Ultimo. Dit proces is gestroomlijnd en eenduidig geworden. Hierdoor is het voor de hele organisatie inzichtelijker waar welke risicovolle werkzaamheden worden uitgevoerd.

Nachteile:

Er zijn zeer veel mogelijkheden voor het inrichten van de processen die je wil ondersteunen. De kans is groot dat je te veel in een keer wil omdat het kan. Zet hier een duidelijk stuur op. Begin klein en groei daarna langzaam uit.

In Betracht gezogene Alternativen: IBM Maximo

Jorich M.
Administratie Vakgroep Medisch Techniek in Belgien
Gesundheit, Wellness & Fitness, 1.001-5.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Why using Ultimo as your companies dashboard ?

4 vor 8 Monaten

Kommentare: My overall experience with Ultimo has become a real adventure for me to understand the system.
After almost 4 years i must say that Ultimo becomes more clear to me.
I still need to learn a lot but i'm very hopefull it will work.

Vorteile:

One of the most interesting features about Ultimo is the possibility to involve more departments and start unsing Ultimo as a dashboard for similar information. Of course we still have to take a long journey and convince more internal departments. They need to understand the sense of use and advantages. This can create more involvement and positive energy between different department levels within your company.

Nachteile:

- Perhaps it's because of the fact that we still use an Ultimo version of 2017 but for example when a job is completed and the report has been attached, the moment you want to change the status of the perticular job means that we need to take some extra steps before the job can be set as completed. - Maybe a good tip at Ultimo to create an automatic job construction for contracts and let the user know that the contract will become to an end at 3 months before the contract really ends. In this way we can take control regarding all the contracts.

Erik S.
Maintenance manager in Belgien
Möbel, 51-200 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Ecellent for maintenance management

4 vor 8 Monaten

Vorteile:

- Once the necessary steps are made to set up the system/database with assets, spare parts, users, suppliers, types of jobs and maintenance schedules it is easy to work with the software. You can choose which parts of the software you want to use and can add more features later when needed. - With a little training or with a consultant it is easy to modify the screens for different users so they have a better overview with only the things they need to see on their screens. - It is possible to make create reports and have kpi's comparing planned jobs (preventive, predictive, planned, projects, improvements, safety, ...) and corrective jobs (breakdowns with production loss).

Nachteile:

- Updates/upgrades are not so easy to do, every time an update is done it takes a few days for a consultant of Ultimo to get the system to work without errors and with all the changes made in the past. The client needs to keep a complete list of the settings that were made during the previous setups and workflows to prevent that some of those changes are set back to default. - Making reports/queries requires a good knowledge of databases and it is almost obligatory to follow a training for this.

Johnny D.
Coördinator Exploitatie in Belgien
Rundfunkmedien, 1.001-5.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Ultimo als bron van inspiratie.

4 vor 8 Monaten

Kommentare: Het grote voordeel van Ultimo als bedrijf is dat ze heel nauw in contact staan met de klanten en hier gericht mee aan de slag gaan. Veel van de evoluties die Ultimo heeft doorgemaakt zijn op vraag en samen met de klant ontwikkeld.
Net als zo veel technische diensten worden ook wij geconfronteerd met de (structurele) uitstroom van mensen. Het was noodzakelijk om de dienst tegen het licht te houden en de interne processen te herbekijken. Tijdens deze oefening keken /kijken we dikwijls naar het Ultimo pakket om te kijken of er deel van onze activiteiten geautomatiseerd kunnen worden.

Vorteile:

De enorme mate aan flexibiliteit en het gemak waarmee schermen kunnen aangepast worden zodat ze nauwer aansluiten bij hoe de verschillende doelgroepen de software gebruiken. Het softwarepakket is constant in evolutie waarbij Ultimo enerzijds kijkt naar wat er leeft bij de klanten en daarnaast wat er leeft op de markt van de CMMS pakketten. Dit zorgt ervoor dat we ook in de toekomst gebruik kunnen maken van Ultimo.

Nachteile:

De toevloed van mobiele apps kent geen grenzen en op dat vlak laat Ultimo het wat afweten. Mobiele toepassingen worden met de dag belangrijker en het is moeilijk uit te leggen aan gebruikers dat bepaalde zaken vandaag (nog) niet kunnen in Ultimo Go.

Gerty B.
Technisch Administratief bediende in Belgien
Krankenhausversorgung & Gesundheitswesen, 501-1.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Excellent software - Geweldige software

4 vor 8 Monaten

Kommentare: I've been using Ultimo all (work)day for going on 5 years now to manage maintenance, information storage, devices and installations. It is very user friendly and clear and a pleasure to work with. In addition to the downsides mentioned above, the help section and manual are not too user friendly but you catch on to a lot by using it or taking a course.
Ik gebruik Ultimo sinds ongeveer 5 jaar elke (werk)dag voor het beheren van onderhoud, informatie, toestellen en installaties. Het is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk en plezierig om mee te werken. Buiten de negatieve punten hierboven vermeld heb je niet veel aan de help-sectie in het programma zelf, noch de handleiding maar je kan veel ontdekken door het programma te gebruiken of een cursusdag te volgen.

Vorteile:

Very user friendly! Heel gebruiksvriendelijk!

Nachteile:

Sometimes a bit too rigid for adaptations and the version is out of date quite fast. Some bugs can not be fixed unless you upgrade your version. Soms een beetje te onbuigzaam voor aanpassingen en de versie is te snel out-of-date. Sommige problemen kunnen niet verholpen worden zonder het upgraden van de versie.

Marc V.
Functioneel Applicatiebeheerder in Niederlande
Umweltdienstleistungen, 501-1.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Ultimo als proces- en onderhoudsbeheersysteem

4 vor 8 Monaten

Kommentare: Ultimo wordt gebruikt voor het Configuratiebeheer van alle objecten en installaties, het Werkorderproces (jobs), het beheren van Periodiek Onderhoud-schema's, het vastleggen en analyse van Veiligheids- en Gezondheidsincidenten, het Modificatieproces (Management of Change) en het Wachtboek (logboek).

Vorteile:

Het grootste voordeel is dat processen flexibel ingericht kunnen worden. Tevens is de opvolging in het proces en de autorisaties daarvan erg sterk en stabiel. Het beheer en onderhoud van de Ultimo-applicatie is gebruiksvriendelijk en goed in eigen beheer te doen. Ultimo is modulair opgebouwd, wat je niet gebruikt betaal je ook niet. Het bedrijf Ultimo groeit erg snel en de ontwikkeling van de software gaat daarin net zo snel mee.

Nachteile:

Het voordeel is tevens het nadeel. De flexibiliteit voor het inrichten en aanpassen is groot. Daarbij is het zaak om vooraf een goed beeld van het (in te richten) proces te hebben, voor dit ingericht wordt. Dit om een duidelijk goed werkende functionaliteit te krijgen. Een nadeel kan ook zijn dat bijv. managementoverzichten niet zelfstandig met PowerBI ondersteund worden.

Meilof F.
Functioneel applicatiebeheerder in Niederlande
Krankenhausversorgung & Gesundheitswesen, 1.001-5.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Ultimo in een veranderende omgeving

5 vor 8 Monaten

Kommentare: De ontwikkelingen bij Ultimo gaan snel en continu komen nieuwe functionaliteiten beschikbaar en worden bestaande functionaliteiten verbeterd. Een klein voorbeeld hiervan is de beschikbaarheid van de camera in Ultimo Go waar deze eerst alleen in de betaalde Ultimo Go+ app beschikbaar was.
Binnen onze organisatie nemen we geleidelijk meer en meer Ultimo modules in gebruik en neemt Ultimo een steeds belangrijkere positie in.

Vorteile:

De flexibiliteit vind ik het sterkste punt van Ultimo. Ultimo kan naadloos aangepast worden aan (veranderende) bedrijfsprocessen en wensen van gebruikers. Dit aanpassen kan tot op een bepaald niveau door de functioneel beheerder zelf uitgevoerd worden, dit zorgt voor korte doorlooptijden van aanpassingen en lagere kosten. Naast de desktopomgeving maken we gebruik van Ultimo Go (webapplicatie) op mobiele devices. Met Ultimo Go kunnen we sneller en efficiënter jobs afhandelen.

Nachteile:

Een nadeel vind ik dat er relatief veel 'geklikt' moet worden tussen schermen. Dit is deels inherent aan de uitgebreide functionaliteiten in Ultimo.

Jeroen T.
ICT-Beheerder in Niederlande
Krankenhausversorgung & Gesundheitswesen, 1.001-5.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Ultimo comes in handy

4 vor 2 Jahren

Kommentare: Nice software to use in the daily work with lots of possibilities to discover

Vorteile:

Work with different departments in the same tool, easy to use for employees, enable to customize for bussiness needs, Ultimo keeps envolving the software

Nachteile:

Some functionality is 'old fashion' .. for instance not able to dubble click in a grid ... not able to connect a employees to more skillcategories

In Betracht gezogene Alternativen: TOPdesk

Gründe für den Wechsel zu Ultimo Enterprise Asset Management: Coverage for more departments to work together in the software, more functionality

Edwin L.
Manager Techniek in Niederlande
Lebensmittelproduktion, 11-50 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 1 Jahr
Herkunft der Bewertung

Flexibele CMMS software

5 vor 8 Monaten

Kommentare: Mooie tool om grip te houden op de staat en doorloop van het onderhoud en de kosten en uitgaven.

Vorteile:

Ultimo geeft je goed inzicht in de werkzaamheden welke lopen en/of openstaan. tevens is het goed bij te houden wat assets over een termijn kosten aan onderhoud. Met de module wachtoverdracht is het goed mogelijk om de verschillende ploegen geïnformeerd te houden. Werkvergunningen zijn ook prima beheersbaar en direct te koppelen aan je werkzaamheden. Er zit ook een test omgeving bij waarin je zaken kan testen voordat het in de live omgeving geïmplementeerd wordt.

Nachteile:

Extra gebruikers zijn vooral voor kleinere bedrijven vrij kostbaar, hierdoor moet soms gewacht worden totdat er weer een gebruiker uitgelogd is om zelf in te kunnen loggen . Tevens is de customization Tool lastig te doorgronden en kost wat tijd om hier als hoofdgebruiker je weg in te vinden.

Harm V.
Fleet Manager in Niederlande
Logistik & Lieferkette, 201-500 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Complete package

4 vor 8 Monaten

Kommentare: That I find it a pleasant program and with the help of quickly look up the filters or create lists for extra insight.

Vorteile:

I find Ultimo very user-friendly. At first there may be too many options, but after a while you gain more experience with it and I use Ultimo every day. My first fact of the working day is to start up Ultimo !!! You can look up data very quickly and you can file/send all documents you like.

Nachteile:

We have opted for the basic package, which means we have to adapt to the system and not the other way around. Incidentally, we have consciously opted for this. As a result, we cannot always see or filter everything we would like. Because of this we sometimes have to be a bit cerative and it takes longer to get results.

Richard W.
Onderhoudsdeskundige ICT in Niederlande
Transport/Güterfrachtverkehr/Schienenverkehr, 51-200 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Ultimo for assat management in infrastructure

4 vor 2 Jahren

Kommentare: Our overall experience is positive. Depending of the need you can deepen the asset tree. You can set up asset management components on each part of the tree. The data and details are good for analyze and adjusting the maintenance planning.

Vorteile:

The possibilities to manage the asset in each aspect of asset management.

Nachteile:

The amount of customization in the software to achieve the customer purpose.

In Betracht gezogene Alternativen: Maximo

Gründe für den Wechsel zu Ultimo Enterprise Asset Management: Best match with our requirements.

Ruud V.
Maintenance engineer in Niederlande
Krankenhausversorgung & Gesundheitswesen, 1.001-5.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Review on Ultimo

4 vor 8 Monaten

Vorteile:

At this moment I use Ultimo for about 20 years and I am still satisfied to work with it because of its user-friendliness, easy way to implement equipment and installations, set up maintenance models and instructions for them and the connections that can be made with other features in Ultimo (f.i. hours and costs registration and charging it to cost centres). Expecially the Ultimo GO+ is essential for the mechanics to have quick respons at notifications or malfunctions.

Nachteile:

It would be fine if showed trends in the dashboard could be transfered to f.i. MS-word or MS-excel to report en discus it with management or other people who do not work with Ultimo or do not have acces to it.

Ireen S.
Applicatie beheerder in Niederlande
Versorgungsunternehmen, 201-500 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Complete system with possibilities for configuration

5 vor 8 Monaten

Kommentare: All the administration of our production assets are held in Ultimo. The work which has to be done is automatically generated by Ultimo and solutions are registred in Ultimo. Mail is send from Ultimo to external companies and also mail is send to Ultimo to register issues. Working permits are handled through Ultimo.

Vorteile:

Software is very stable, never shuts down. Easy to configure, if you have the knowledge you can also make complex configurations. Lot of basic functionality, configuration is not necessary if you want to use Ultimo as it comes.

Nachteile:

If you make configurations not all functionality is possible anymore, like connecting to other applications. This is not always clear on forehand.

Hans V.
Business Analyst in Belgien
Logistik & Lieferkette, 1.001-5.000 Mitarbeiter
Verwendete die Software für: Mehr als 2 Jahre
Herkunft der Bewertung

Ultimo EAM software

5 vor 8 Monaten

Kommentare: We use Ultimo for our fleet management (trucks, trailers, company cars) and to monitor periodic maintenance, repairs, refueling registration, driver history, ... For the latter and for updates of the mileage we have developed interfaces with Transics that run on a daily basis. Ultimo is also master when it comes to creation of new vehicles. An interface also creates the new truck/trailer in our TMS-system (TAS) and in Transics. Furthermore we use Ultimo for registration of damages (as well on trucks/trailers as on goods), Facility management (periodic maintenance and contracts) and in the future also for registration of ICT-assets.

Vorteile:

very easy to easy and user-friendly, highly customazible (changes in database, screens, workflows, ...)

Nachteile:

A faster response time of the customer support department would be nice.